S teškim tjelesnim ozljedama u KB Dubrava doveden je Zagrepčanin Ivan C. (30)kojeg je horda huligana oko 18 sati napala na križanju Ulice Svetice i Branimirove. Nedjeljni ručak i provedeno popodne kod tete na Bukovcu su mu doslovno prisjeli iako je sat vremena prije nogometnog sraza krenuo kući na Volovčicu.

– Brat je otečen kao da je bager prešao preko njegove glave. Ispričao je da ga je grupa huligana napala dok je stajao na križanju kako bi prešao cestu. Iz dva auta su istrčali pripadnici Torcide s navijačkim obilježjima te su ga gađali staklenom bocom. On se nekako uspio izmaknuti pa su se u njega zaletili. Jedan ga je udario nogom u glavu tako da je pao na tlo i gdje ga je više njih nastavilo cipelariti.

Činilo mu se kao da će izgubiti svijest, međutim, u nastalom metežu uspio se nekako pridići i početi trčati, ali huligani su trčali za njim i tukli ga. Primao je udarce na sve strane. A nakon što je uspio nekako pretrčati cestu, priskočili su mu u pomoć prolaznici koji su se s druge strane kolnika zatekli. Ukrcali su ga u svoj auto i odvezli kući odakle je pozvana Hitna koja ga je, s obzirom na ozbiljne ozljede, odmah odvezla u bolnicu – kaže za Jutarnji list brat pretučenog mladića pred kojim je operativni zahvat. Naime, huligani su mu slomili gornju i donju čeljust te nos, a naziru se, kako su obitelji liječnici rekli, i ozljede lubanje koja je napuknula u području iznad oka. Osim niza hematoma po cijelom tijelu, ima vidljive ozljede lakta i koljena od pada.

Ivan je momak koji nema nikakve veze sa BBB ili bilo kojom navijackom grupom, u zivotu je samo nekoliko puta isao na utakmice ali i ta brojka se moze izbrojati na prste. Sada mu predstoji dug oporavak i trauma do kraja zivota. Posle nedeljnog derbija u Ivanovom zivotu nista vise nece biti isto. Grupa huligana koja je napala Ivana i nanela mu teske telesne povrede samo zato sto je gradjanin Zagreba zasluzuje da bude najstrozije osudjena…