Ova godina sa sobom nosi više negatvnih dešavanja nego pozitvinih, prvenstveno zbog virusa zvanog Covid 19. Bilo kako bilo, moramo nastaviti dalje jer život ne traje vječno, ali su sve nas bolno dotakel vijesti mnogih velikana u različitih branši, kojih nema više s nama.

Mnogo ih je na listi, mi smo odvojili nekoliko njih pa da krenemo…

Kobe Bryant

Mnoge stare generacije su prvo čule riječ Kobe pa tek onda Košarka. Suvišno je mnogo pisati o neponovljivom plesu na parketu kojim nas je častio ovaj Amerikanac. Pozdrav za generaciju koja kada baca bilo kakvu loptu, uz to uzvikuje “Kobiii“. Nemojto to prestati raditi, neka legenda živi.

Diego Maradona

Za Maradonu je nezahvalno reći da je samo jedan od najvećih igrača fudbalske igre ikada. Maradona je stil, tuga i sreća u jednom, bijes i osmijeh istovremeno, pojava koja je zahvatila starije kao i novije generacije, vajb koji se osjeća i danas dan. Često čujete za nekoga među mlađim fudbalerima, da ga oslovljavaju kao novi “Messi” ili novi “Ronaldo”, ali niko ne može ni pomisliti da kaže novi “Maradona”. Diego Armando Maradona je jedan jedini, on je fudbalska vječnost.

Mustafa Nadarević

Još jedna ikona stare jugoslovenske kinematografije je napustila ovaj svijet. Koliko god da ste neraspoloženi, mogao je u svojim serijama jednim osmijehom da popravi vaše stanje, kao i da Vas rastuži u mnogobrojnim filmovima gdje je bio fenomenalan. Loše zvuči kada ga novije generacije nazivaju “Izet” jer ne znaju čak ni njegovo pravo ime, a tek sjajnu glumačku karijeru i prije popularne serije “Lud zbunjen normalan”. Svi nama će faliti Mustafa, kao i ovakvih ljudskih veličina generalno.

Miša Tumbas

Miša nije bio samo običan veliki navijač svog kluba, on je simbolizirao predanost i lojalnost kroz puteve svog stila života. Ovakvih kao Miša je sve manje, i pitanje je da li će biti, zato ga i nismo zaboravili danas. “Tražite nekog da vas voli kao što je Miša Tumbas voleo Partizan” je jedina ljubavna izreka koja u navijačkim klubovima ne zvuči fenserski.

Sean Connery

My Name is Bond, James Bond” Nemamo više ništa za reći.

PODIJELI