Foto: Alo!/Vladimir Marković

dOvog ljeta se Crvena zvezda vratila na velika vrata evropske fudbalske scene a navijači najtrofejnijeg srpskog kluba su zadali domaći zadatak ultrasima širom Evrope.

Pre svega se misli na fenomenalne koreografije koje smo mogli da vidimo na Marakani u prethodnih godinu i po dana. Najpre u Ligi Evrope i kvalifikacijama za istu, a onda i u Ligi šampiona i na putu do nje.

Zanimljivo je da je koreografija na meču protiv Pari Sen Žermena toliko razbesnela predsednika Svetaca Nasera Al-Kelaifija koji je zbog nje čak dva puta zvao predsednika UEFA Aleksandera Čeferina. Međutim, tu je i jedna koja je posebno draga treneru crveno-belih Vladanu Milojeviću, a koja je, na kraju, završila u manastiru Hilandar.

Trener Crvene Zvezde Vladan Milojević je nedavno dao mini intervju za portal Telegraf.rs u kome između ostalog odgovara na pitanje “da li možda postoji neka koreografija Delija koja mu je ostala u sećanju”.

Milivojević je odgovorio “– Ima, ona protiv Arsenala. Koreografija Svetog Simeona Mirotočivog. I da vam otkrijem, ta slika se nalazi u Hilandaru kao dar navijača i Crvene zvezde – rekao je Milojević za Telegraf.

Foto: Vladimir Milovanović

Ovu koreografiju, tačnije sliku koreografije, na inicijativu Milojevića je napravio klub, a upravo je trener Zvezde bio taj koji je istu odneo u manastir Hilandar.

Foto: Vladimir Milovanović

Sjećanja radi, Delije su koreografiju Svetog Simeona Mirotočivog istakli na početku drugog poluvremena meča protiv londonskog Arsenala.

Inače, Sveti Simeon je zamonašeno ime Stefana Nemanje, rodonačelnika Nemanjića i srpske države. Poznat je kao ktitor sve srpske zemlje i manastira Hilandar, a posle smrti je postao svetac.

PODIJELI