U severnoj srpskoj pokrajini Vojvodini 12 % stanovnistva cine Madjari sto predstavlja oko 250 000 ljudi, postoji preko 80 mesta u kojim je madjarsko stanovnistvo u apsolutnoj ili relativnoj vecini . Takodje postoji i dosta fudbalskih klubova koji nose madjarske nazive jer je vecinsko stanovnistvo naselja iz kojih dolaze klubovi madjarsko, neki od njih su Roham, Bega, Lehel… medjutim jedan klub je prethodnih godina privukao dosta paznje na sebe, a toj je trenutni ucesnik najkvalitetnijeg ranga srpskog fudbala i vodeci klub na tabeli TSC („Topolyai Sport Club“) iz Backe Topole.

 

Klub je kroz svoju istoriju nekoliko puta menjao ime, na samom osnivanju nosio je naziv TSC pa zatim su se nizala imena JAK, Egység,Topolya zatim je dobio naziv AIK po kojem je klub i bio najprepoznatljiviji . Ime AIK se ukida 2013. godine ,a ubrzo nakon toga stize velika donacija madjarske vlade koja klub iz trece lige ekspresno ubacuje u Super ligu.

Ova donacija podigla je buru u medijima u Mađarskoj, zbog netransparentnosti celog projekta, a pojedinci iz mađarske zajednice u Vojvodini sumnjaju da će u pitanju biti još jedno višemilionsko ulaganje (oko 10 miliona evra) od kog će novac videti samo oni bliski Savezu vojvodjanskih Madjara.

Cela infrastruktura kluba se obnavlja, klub dobija cetiri pomocna terena , otvara se skola i internat za mlade igrace, a za ulazak u Super ligu pocinje i novi stadion da se gradi. Kao glavni finansijer ovog projekta smatra se premijer Madjarske Viktor Orban, koji je na ovaj nacin zelio da asimilita madjarsku zajednicu u jedan klub i da svaki Madjar u Vojvodini ima klub za koji moze da navija jer on neguje neke veze sa njihovom maticom.

 

Dok se klub zvao AIK njegove utakmice pratila je grupa koju su velikom vecinom cinili Srbi koji se nisu slagali sa promenom imena kluba, a nakon donacije madjarske vlade i promene imena formira se nova grupa Blue Betyars i nju cine Madjari. Oni su svoju opredeljenost vise puta istakli podizanjem koreografije i parola u cast Madjarske drzave i sklapanjem prijateljstva sa navijacima Dunajske Strede koji u Slovackoj propagiraju ideju Velike Madjarske.