FOTO: PRINTSCREEN

Neizmjerno emotivna slika sa jednog fudbalskog meča u Brazilu obišla je svet.

Jedan od najvećih derbija brazilskog fudbala između Palmeirasa i Korintijansa našao se u žiži svetske javnosti zbog dirljive scena koja je snimljena ta tribinama stadiona u Sao Paulu.

FOTO: PRINTSCREEN

Dječak Nikolas Greko koji ima 11 godina, iako je slijep došao je da podrži svoj klub sa svojom mamom Silvijom. Majka mu je tokom čitave utakmice prepričavala svaki detalj sa terena i maksimalno se trudila da mu dočara svaki momenat. Oni su odmah privukli pažnju kamera, pa je slika požrtvovane mame i sina bila ubečatljivija od samog meča.

Mladom Nikolasu je 90 odsto oštećen vid i boluje od autizma.

FOTO: PRINTSCREEN

Ljude iz Palmeirasa je duboko dirnula ova scena. Odmah su našli majku i sina i pozvali ih da budu njihovi gosti. Nikolas je tako dobio priliku da prošeta po terenu na kom igraju njegovi idoli. Nakon toga gostovali su i u nekoliko TV emisija.

Njegova mama Silvija je u jednoj emisiji otkrila da je Nikolas imao sreću i da upozna svog idola Nejmara.

“Nejmar ga je podigao na ramena, a Nikolas mu je prošao rukama kroz kosu. Pitala sam Nejmara za koga bi moj sin trebalo da navija, na šta mi je rekao – Palmeiras! Okrenula sam se ka sinu i rekla mu: ‘Vidiš, Nikolas. I idol i majka ti navijaju za isti tim'”, rekla je Silvija.

PODIJELI