Loši rezultati FK Željezničar u posljednjim mjesecima doveli su do velikog nezadovoljstva i navijače ovog tima.

Svoje nezadovoljstvo su iskazali nebrojeno puta na domaćim utakmicama na Grbavici, a sada traže odlazak Uprave koja ih je svojim nelogičnim potezima dovela do ludila.

Taj stav su jasno pokazali na utakmicama, a ponovo su se oglasili i na svom zvaničnom Facebook profilu.

Saopštenje Manijaka prenosimo u cjelosti:

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
Manijaci su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: Uprava napolje! F. K. Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je nažalost izgubila smjer. Naša odluka nije donešena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu.

Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja pokazana u minimalnoj formi i, naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama. Ali… Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga zadnje tri sezone.

Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno. Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu u ljudstvu Uprave. Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti. Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i ako Bog da, bit ćemo tu još. U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefilovalo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva. Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendirali. Ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 plavih.

I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritikovali, ali ih nismo birali. Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve Manijake na sljedeću utakmicu F. K. Željezničara u Krupu, kao i na našu Grbavicu. Uprava napolje!

PODIJELI