Foto: Pixsell

Zastupnik Sabora Mosta i umirovljeni časnik HV-a Miro Bulj u razgovoru za N1 prokomentirao je situaciju u Petrinji. Podsjetimo, ravnatelj civilne zaštite Damir Trut je prije nekoliko dana rekao kako su navijači prouzročili kaos masovnim dolaskom, ali Bulj se ne slaže.

“Devedeset posto posla na terenu nakon potresa odradili su Torcida, Boysi, Kohorta, moji Maligani i drugi navijači. Nije to dojam kakav žele ostaviti vladajući. Ja sam sad stigao iz Majskih Poljana, bio sam u selu koje još nitko nije službeno obišao. Ovdje je najhitnija gradnja, ljudi odlaze i neće se vratiti. Objekte moramo dizati odmah”, započeo je Bulj.

Istaknuo je kako su službe u potpunosti zakazale i kako se nastoji prebaciti odgovornost: “Ovi koji prozivaju navijače imaju masne plaće. Ovo nije dojam, već pitanje loših odluka na ovom području. Stožeri stvaraju lažan dojam putem nekih tiskovnih konferencija, a ovdje treba zasukati rukave. Sustav je zakazao. Ljudima treba organizirana pomoć, a ne da posao rade navijači i u Glini obroke kuhaju volonteri. Sustav koji je plaćen mora imati standarde i uvježbane akcije u ovakvim situacijama, a oni nemaju ništa osim činova na ulaštenim odijelima”, zaključio je.

PODIJELI