Večeras Vatreni igraju historijsku utakmicu sa Engleskom a na današnji dan Hrvatska je odigrala utakmicu za 3. mjesto s Holandijom i pobijedila 2-1. Golove su Holanđanima zabili Prosinečki i Šuker. Utakmica je održana na stadionu Parc des Princes u Parizu, s 45,500 gledatelja.

Na današnji dan nogometna reprezentacija Hrvatske je ostvarila najveći uspjeh u svojoj nogometnoj povijesti. Naime, Hrvatska je tog dana pobijedila reprezentaciju Holandije i zauzela 3. mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Do tog su uspjeha Vatreni došli nizom sjajnih pobjeda tijekom prvenstva.

Prvo, u skupini su bili s Argentinom, Jamajkom i Japanom. Jamajku su pobijedili 3-1, a Japan 1-0. Prošli su skupinu kao drugi, jer su izgubili od Argentine. U osmini finala pobijedili su Rumunjsku 1-0.

Silno je zatim odjeknula Hrvatska pobjeda nad Njemačkom 3-0 u četvrtfinalu. Golove su Nijemcima zabili Jarni, Vlaović i Šuker. U polufinalu su zatim igrali s domaćinima, slavnom francuskom ekipom u naponu snage (Zidane, Henri).

Šuker je uspio zabiti Francuzima gol u 46. minuti, ali su zatim Francuzi dali dva gola (Thuram postigao jedine golove života) i izbacili Hrvatsku iz finala. Ipak, igrali u za 3. mjesto utakmicu s Holandijom i pobijedili 2-1 upravo na današnji dan.

Golove su zabili Prosinečki i Šuker. Utakmica je održana na stadionu Parc des Princes u Parizu, s 45,500 gledatelja. Vrijedno je nabrojati imena igrača tog sastava: Dražen Ladić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Goran Jurić, Marijan Mrmić i Vladimir Vasilj.