Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ekipe Dinama i Hajduka danas na Maksimiru igraju utakmicu Superkupa, što znači da će dva najveća rivala novu sezonu otvoriti borbom za trofej. Očekuje se veliki interes domaćih, a naravno i gostujućih navijača, kojih će biti čak oko dvije tisuće.

Splićani nisu u potpunosti rasprodali svoj kontingent ulaznica, koji je iznosio 500 karata više, ali južna tribina svejedno će biti dobro popunjena. Prošli put na istom se mjestu igrao rezultatski irelevantan derbi koji su obilježili neulazak Torcide na stadion i kasniji sukob s policijom u kojem je propucano sedam navijača.

Iz policije prije par dana je objavljeno kako su s klubovima te s navijačima na sjevernoj i južnoj tribini iskomunicirana pravila oko unosa razglasa i transparenata, a koja su prošli put bila kamen spoticanja. Također, za Hajdukove navijače koji dolaze s juga na autocesti su u povratku osigurana tri stajališta.

“Za stajališta su određene sljedeće lokacije: odmorište Nadin, odmorište Janjče i odmorište Dobra. Po dolasku na NP Lučko bit će formirane kolone te će se navijače organizirano prepratiti do stadiona. Gostujući navijači koji organizirano putuju vlakom imaju organiziran vagon – restoran u kojem se prodaje jelo i piće.” rekli su iz ravnateljstva policije.

PODIJELI