Pre 10-ak godina Grobari su na utakmici sa Spartakom istakli zastave Marinaca koje su u njihove ruke dospele preko lokalnih pripadnika Juznog Fronta(Uzas) iz Subotice koji su obili prostorije Marinaca i ukrali zastava. Da stvar bude jos bizarnija isti ti pripadnici Uzasa presli su kasnije u Marince.

Grobari sa oduzetim transom Marinaca

Pre 15-ak godina su OFK-ovci posle utakmice sa Borcem u Čačku zadržani na tribini dok se ne raziđu domaće Čete. Onda su poslali mlađeg člana u prostorije kluba gde su domaći navijači držali zastave, i on je rekao da ga je poslao tadašnji vođa Četa da uzme glavnu zastavu jer idu navijati u dvoranu na basket.

Istu foru su odradili i u Smederevu kada su uzeli zastavu Despota,za koju su im kasnije Smederevci nudili ferku u kojoj bi pobednik odneo zastavu, pa kasnije i pare na sta je Plava Unija negativno odgovorila. Zbog toga su Despoti privremeno ugasili grupu dok ne osvete zastavu i sad prate utakmice Smedereva pod zastavom Ultra Semendria.

Cacani nisu uspeli da se osvete Unionistima ali su zato uzeli zastavu njihovoj braci Invalidima sa Vozdovca preko redara koji je iskoristio nesmotrenost Vozdovcana i strgao zastavu Avenija sa ograde.

Manijaci su izgubili jednu od svojih zastava jer jedan njihov dzanki prodao zastavu Robijasima jer su mu trebale pare za dop,isto je prosla i Plava Unija cija je zastava zavrsila kod Zemunaca.

Sokolovi iz Istocnog Sarajeva su izgubili zastavu kada su omladinci Zeljeznicara posle utakmice usli u otkljucane klubske prostorije i uzeli zastavu.

Torcida je na slican nacin ostala bez zastave Hajduk zivi vjecno kada je neko provalio u garazu i uzeo zastavu, medjutim nakon nekoliko dana potrage zastava je vracena na isto mesto. Grobari su se 90-ih dokopali gotovo svih zastava Delija .

Celu utakmicu je padala kisa pa su zastave ostavljene da se suse u prostorijama kluba.Bilo je tu mnogo zastava i svako je dolazio po svoju sutradan, pa je verovatno neko ko je uzeo svoju,nepaznjom ispricao nekom svom drugu grobaru da i dalje stoji tamo 10 ak zastava koje se suse.grobari su to iskoristili tako sto su dovezli tog malog koji je usao i rekao portiru da ga je jedan tada vidjeniji i stariji cigan poslao po zastavu.Glupi portir ga je pustio.

Uzeo je ultras red star belgrade,ultra boys,demons i jos par manjih,ukljucujuci i jedan barjak cini mi se.Saznavsi za ovo,cigani zovu grobare i prvo odlaze do njihovog stadiona sutradan,gde grobari beze iz agencije.Daju ultimatum da se vrate zastave jer su uzete nenavijacki.Grobari sedaju i vecaju i teskog srca vracaju zastave.

Dovezao ih je jedan grobar koji je rekao,”od danas imate neprijatelja manje”,zeleci da kaze da je on bio protiv vracanja ali su se ostali usrali pa su ih vratili.Naravno,taj lik se uredno pojaviljao kasnije kao da nista nije rekao.Nakon sto su zete zastave nazad,cigani ih bukvalno bacaju na terasu od svojih prostorija,jer nisu vise zeleli da nose nesto sto je bilo kod grobara.Isti mali grobar posle nekoga vremna,preskace na terasu i ovaj put uzima ultra boys samo koja se zatekla tu.

O tome su cutali posle mesecima a niko nije primetio da fali transparent.I dalje postoji nedoumica dal su tada uzeli i onu legendarnu ultras ili neki drugi put,posto su i za nju cutali mudro i samo je rasirili na derbiju ali ne istom kad su sirili i Ultra boys.

PODIJELI