Pesma navijača Boke je verovatno najlepša na svetu, Liverpulova najpoznatija, tvorac Romine ne prepoznaje klub za koji navija, Interova poziva na ludu ljubav, Laciova da nikad ne odustaneš…

 

Navijači Boke ili “La Doce” kako sebe nazivaju, što je naravno broj 12 imaju nezvaničnu himnu koju mnogi smartaju za najlepšu navijačku pesmu na svetu. Radi se o “Boca mi buen amigo”, pesmi koja se tradicionalno peva pre meča.

Prevedeno sa španskog,
“Boka, moj dobri prijatelju,
u ovoj sezoni ponovo smo sa tobom,
bodrićemo te srcem,
mi tvoji navijači želimo da budeš šampion”.“Briga me šta kažu,
šta govore ostali,
pratim te svuda
i volim sve više”.

 

Druga je naravno “You'll never walk alone”, klupska himna Liverpoola koja se peva pre domaćih mečeva na “Enfildu”, a nastala je 1963. tačnije tada su je obradili “Garry and the Peacemakers”.

Bilu Šenkliju se svidela, ostalo je legenda. Možda nije najlepša, ali jeste najpoznatija navijačka pesma na svetu…

 

 

U Španiji za najpopularnu važi himna Sevilje, to ne podrazumeva Kataloniju naravno, u kojoj je najpopularnija Barselonina …

 

 

U Italiji, Juventusova himna “Storia di grande amore” ima najviše navijača, Interova “Pazza Inter amala” je po mnogima najlepša , dok je Milanova himna, “Milan solo con te”.

Romina Himna je delo Antonela Venditija zove se “Roma, Roma”, autor kaže da sadašnju Romu ne prepoznaje i da bi voleo da se njegova pesma ne izvodi na “Olimpiku”.

Lacio ima himnu “Non mollare mai”, što je navijački poklič u Italiji, značilo bi “Nema predaje”….

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI