Jedan od najpoznatijih fudbaslkih novinara, pogotovo kad su u pitanju transferi, Fabrizio Romano, smatra da je najveći favorit za osvajanje Evropskog prvenstva reprezentacija Engleske. Među deset ekipa koje prema njemu imaju najveće šanse za titulu uvrstio je i Srbiju i Hrvatsku.

“Talent koji ima engleska reprezentacija je nevjerojatan, ima velike šanse da osvoji Euro”, rekao je Romano, prema kojem u najuži krug favorita spadaju i Francuska i Njemačka, reprezentacija domaćina evropskog prvenstva koje će održati od 14. Juna (Lipnja) do 14. Jula (Srpnja).

Zanimljivo je da je Romanu Srbija veći favorit od Hrvatske, iako na FIFA-inoj listi najboljih svjetskih reprezentacija Hrvatska zauzima poziciju broj 10., a Srbija poziciju broj 33.

Romano je Srbiju stavio na deveto mjesto favorita za osvajanje Eura, a s reprezentacijom Hrvatske je zatvorio svoj popis deset momčadi koje imaju najveće šanse za titulu i stavio je na deseto mjesto. Hrvatska Euro započinje grupnom fazom u skupini B u kojoj su još Španjolska, Albanija i Italija. Romano i Španjolskoj i Italiji daje veće šanse nego Hrvatskoj.

Favoriti za naslov na Euru prema Fabriziju Romanu:

  1. Engleska
  2. Francuska
  3. Njemačka
  4. Španjolska
  5. Portugal
  6. Italija
  7. Nizozemska
  8. Danska
  9. Srbija
  10. Hrvatska
PODIJELI