Uvod u danasnji incident koji je uzburkao citavu javnost na teritoriji bivse Jugoslavije odigrao se u popodnevnim casovima na ulicama Splita. Kako nas portal saznaje trojica vaterpolista Crvene Zvezde odlucili su da prosetaju splitskom rivom pred vecerasnju utakmicu sa Mornarom, nakon setnje svratili su do jednog od kafica u kojem je i zapocet incident. Konobar koji je sluzio igrace primetio je ispod jakni obelezje Crvene Zvezde i zapoceo verbalnu raspravu sa igracima, igraci su posle toga odlucili da promene kafic medjutim nakon izlaska iz kafica grupa huligana ih je presrela i zatrazila da skinu obelezja kluba ,a zatim napala je vaterpoliste sa metalnim stanglama i lancima.

 

 

Jedan od igraca uspeo je da se otrgne i nakon nekoliko dobijenih udaraca pobegne od napadaca, dok su ostala dvojica srusena. Golman Aleksandro Kralj uspeo je da ustane i skoci u more gde je i pronasao spas, nakon cega su se napadaci razbezali, a okupljeni gradjani ukazali pomoc povredjenom vaterpolisti.

 

 

Utakmica izmedju Mornara i Crvene Zvezde je otkazana, a vaterpolisti beogradskog kluba su se uputili u Beograd osim povredjenog Kralja koji je jos u splitskoj bolnici.

Olimpijski savez Hrvatske i vaterpolo savez najostrije su osudili napad i zatrazili od ministarstva policije da sto pre privedu pravdi napadace.