Dvojica Hajdukovih navijača koji su sudjelovali u napadu na nogometaše Hajduka prije četiri dana završili su u pritvoru i tamo će ostati najmanje 15 dana.

Dvojcu je određen pritvor na 15 dana dok se ne ispitaju napadnuti igrači Hajduka.

Podsjetimo, dan nakon poraza u derbiju od Dinama na Poljudu nekoliko nezadovoljnih navijača prvo je verbalno, a onda i fizički napalo igrače Hajduka dok su šetali Splitom. Među njima su bili Savvas, Hamza, Memolla, Said i Futacs. Prema policijskom izvješću, jedan je napadač vrijeđao Saida na rasnoj osnovi, Futacs ga je pokušao zaštititi, ali dobio je nogom u glavu.

“Policijski službenici I. Policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, u dobi od 22 i 21 godinu.

Utvrđena je sumnja da su 23. travnja 2018. oko 14 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, nakon što su uočili dolazak pet igrača nogometnog kluba, vikali i vrijeđali 25-godišnjaka na rasnoj osnovi, a nakon što ih je 28-godišnjak zamolio da prestanu s opisanim ponašanjem, 22-godišnjak ga je fizički napao, udarivši ga nogom u glavu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njih je podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Dovode se nadležnom Prekršajnom sudu”, stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

(index.hr)