Zagriženi navijač njemačke nogometne reprezentacije Hubert Wirth (70) deset dana prije predstojećeg Mundijala odvažio se na 2400 kilometara dugi put traktorom marke Lanz Bulldog kako bi u Rusiji podržao četverostrukog svjetskog i trostrukog europskog prvaka.

Premda su ga prijatelji odgovarali od suludog, ali avanturističkog putovanja, Hubert Wirth nije htio odustati od svoje želje. Kao polazišnu točku odabrao je njemački grad Pforzheim u kojem živi, a putni je plan da u Moskvu pristigne prolazeći kroz Poljsku i Bjelorusiju. Na putovanje se zaputio sa svojim, kako je kazao, najboljim prijateljem – psom Hexeom.

Budući da je opterećen duguljastom, drvenom kućicom opremljenom nužnim potrepštinama i teškom oko nekoliko stotina kilograma, traktor Huberta Wirtha ograničen je na tek 12 kilometara na sat, što znači da mu za put treba najmanje 200 sati vožnje.

Dugogodišnji i fanatični kroničar njemačke reprezentacije prije puta istaknuo je kako je svjestan utrke s vremenom. Prva utakmica njemačke izabrane vrste na rasporedu je 17. lipnja u Moskvi protiv meksičke selekcije.

„Sa svojim traktorom na cesti predstavlja istinsku senzaciju. Divimo mu se, ali ga i žalimo jer je traktor užasno spor. Međutim, nadamo se kako će uspjeti u svojem podvigu“, komentari su anonimnih ljudi koji njemačkim medijima javljaju napredak hrabrog pustolova Huberta Wirtha. Video pripreme traktora možete pogledati klikom ovde.

Njemačka 21. izdanje svjetske smotre otvara protiv Meksika 17. lipnja. Šest dana kasnije sučelit će se sa Švedskom, a 27. lipnja s Južnom Korejom.

(index.hr)