BEOGRAD – Slovak Tomaš Čeman (22) poginuo je u autobusu čeških registarskih oznaka u blizini Beogradske arene, u smeru ka Nišu iz pravca Novog Sada.

Nesreća se dogodila kada su dva putnička autobusa sa navijačima slovačkog fudbalskog kluba Spartak iz Trnave prolazila kroz Beograd.

U jednom trenutku Tomaš Čeman, koji je, prema rečima drugih putnika bio pod uticajem alkohola, izvirio je kroz šiber autobusa u nameri da sedne na krov.

Međutim, kada je kolona prolazila pored Beogradske arene iz pravca Novog Sada, mladić je udario u nadvožnjak visine 4,3 metra i na mestu ostao mrtav.

Navijači slovačkog Spartaka su krenuli u Bugarsku gde je Spartak igrao fudbalsku utakmicu protiv Levskog iz Sofije.

Jedan od navijača iz autobusa potvrdio je za slovačke elektronske medije da je tokom putovanja kroz Beograd desila nesreća i objasnio šta se dogodilo.

“Otvorio je šiber i provirio, poginuo je na licu mesta. Bilo je užasno, autobus pun krvi…”, rekao je ovaj navijač.

Navijači slovačkog Spartaka su krenuli u Bugarsku gde je Spartak igrao fudbalsku utakmicu protiv Levskog.

Kao znak postovanja i solidarisanja sa slovackim navijacima navijacke grupe iz Srbije napravile su spomen plocu sa likom stradalog navijaca nedaleko od mesta pogibije.

Ovaj nemili dogadjaj dogodio se pre sedam godina, a navijaci Spartaka su iskoristili danasnje gostovanje u Beogradu kako bi jos jednom odali postovanje preminulom saborcu sa tribine.