Pristalice londonskog Arsenala prošli petak su u susretu protiv Manchester Cityja slavili golove protivničkog tima te na taj način najbolje pokazali u kakvoj situaciji se trenutno nalazi ovaj sada već bivši engleski velikan.

Ekipa Arsenala je već nakon prvih 45 minuta protiv Građana imala zaostatak od 3:0 protiv Guardiolinog tima, a uz to su imali i igrača manje, a kada je Rodri pogodio za 4:0, gostujući navijači iz Londona ironično su slavili gol protiv svog tima.

Engleski mediji pišu da su se navijači Topnika na ovaj potez odlučili vjerovatno želeći na taj način poručiti treneru Mikelu Arteti da napusti klub, no nema sumnje da je njihovo današnje gostovanje na Etihadu još jedan dan za zaborav i pokazatelj da Arsenalu očigledno više nije mjesto u vrhu engleksog nogometa.

City je do kraja meča uspio postići još jedan gol preko Torresa, a može se slobodno dodati i to da je Arsenal u ovom meču mogao primiti i puno više od pet pogodaka.

Tri poraza iz prva tri meča je najgori start Arsenala od 1954. godine, a oni su poslije 67 godina doživjeli tri poraza na otvaranju sezone.

PODIJELI