Navijači iz Španije koji su doputovali u Zagreb kako bi pratili svoju ekipu Betisa u duelu Konferencijske lige sa Dinamom iz Zagreba, doživili su napad od domaćih pristalica.

Španci su policiji prijavili da su prilikom napada od nepoznatih lica i pokradeni. Policija je uzela otiske i poručila kako će pokušati da vrati ukradene stvari. Iz policijskog izvještaja se navodi kako su napad izveli ” Bad Blue Boysi “, koji su tom prilikom, koristili i suzavac.

U napadu je sudjelovalo oko 7-8 zamaskiranih muškaraca, nakon što su suzavcem poprskali oči gostujućim navijačima, uzeli su im ruksak i dvije Betisove zastave. Policija je jednom navijaču Betisu objasnila kako su uradili veliki grešku, kada su izabrali hostel za smještaj koji se doslovno nalazi blizu prostorija Bad Blue Boysa.

Jedan navijač Betisa je izjavio : “Izašli smo iz taksija i tražili gdje se tačno nalazi hostel. Najednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni. Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji su bili tu. Poprskali su nas suzavcem i počeli udarati..

Dinamo će večeras na Maksimiru dočekati španski Betis u okviru šesnaestine finala Konferencijske lige. Prva utakmica u Španiji, završila je pobjedom Dinama sa 1:0.