Radovali su mu se kao spasitelju. Iako je potpisao za njihov klub, nisu ga dočekali.

Emilano Sala (28) nakon sjajne polusezone za Nantes i 13 postignutih golova u subotu je potpisao za Cardiff uz odštetu od 15 milijuna funti (17 milijuna eura), rekordan iznos za velški klub koji igra u engleskom Premiershipu.

Bio je to odličan posao za sve; Sala je trebao ostvariti vrhunac karijere igranjem u najatraktivnijem prvenstvu na svijetu i materijalno osigurati par generacija obitelji. Njegov dotadašnji klub trebao je za njega dobiti 16 milijuna eura više nego što ga je platio. Budući klub u argentinskog golgetera polagao je nadu da će mu donijeti opstanak u Premier League.

Nažalost, ono što je trebalo biti transfer i priča iz bajke, pretvorilo se u veliku tragediju.

Sala se nakon potpisa za Cardiff vratio u Nantes kako bi pozdravio donedavne suigrače. Prilikom povratka u Cardiff mali avion Piper kojim su se vozili on i pilot zbog nevremena se u ponedjak navečer srušio u olujno more 15 kilometara ispred Normandije.

Odmah je pokrenuta akcija potrage i spašavanja, ali nakon što detaljni pregled obližnjeg otočja i mora s pet helikoptera i nekoliko brodova nije dao nikakvog rezultata, potraga je opozvana dva dana kasnije.

Cijeli nogometni svijet žali za nestalim Salom, ali možda najdirljivija posveta njemu stiže iz Cardiffa.

Ispred stadiona kluba za koji je ovih dana trebao debitirati, usred buketa cvijeća, dresova, šalova i zastava ostavljenih Sali u čast, navijači Cardiffa, kluba koji zovu Plave ptice, drže veliki transparent obrubljen argentinskom i velškom zastavom na kojem piše:

“Nikad te nismo gledali kako igraš i nikad nismo vidjeli kako zabijaš.

Ali, Emiliano, naša predivna Plava ptico, voljet ćemo te zauvijek još više.”

PODIJELI