Mnoge neslužbene stranie Torcide na Facebooku objavile su fotografiju na kojoj pred Poljudom stoji 12 panjeva. Netko ih je noćas, u formaciji 4-4-2, posložio ispred ulaza u splitski klub. Komadi debla simboliziraju igrače Hajduka i trenera Harija Vukasa, koji su sinoć u Puli izgubili treću prvenstvenu utakmicu u nizu. U Dalmaciji se riječ panj inače pogrdno koristi za osobe smanjenih intelektualnih ili fizičkih kapaciteta. Navijači su uz fotografiju dodali opis “11 morskih panjeva”, parafrazirajući popularnu navijačku pjesmu “11 morskih lavova” koja se često pušta uoči utakmica Hajduka.

Zađtitar kluba uklonio je panjeve, a igrače Hajduka koji su se autobusom vraćali iz Pule u Split na Poljudu je čekala policija.

Naime, igrači Harija Vukasa u derbiju donjeg dijela ljestvice poraženi su od Istre 1:0. Gol je postigao Matej Vuk u 87. minuti. Mijo Caktaš je za Hajduk promašio penal u 76. minuti. Hajduk je trenutno šesti na ljestvici s 10 bodova iz osam odigranih utakmica. Trener Vukas nakon utakmice je izjavio da u “momčadi Hajduka već duže vrijeme ništa ne štima”.

O tome će novi predsjednik Lukša Jakobušić, kako je najavio, prvo razgovarati s Marijom Stanićem, koji je dosad obnašao dužnost savjetnika predsjednika Uprave, dok je na toj poziciji bio Marin Brbić.

Zanimljivo je da se tijekom utakmice u Puli dogodio kvar na optičkoj mreži pa nije bilo prijenosa na programu Arene. Jakobušić je nakon poraza Hajduka čestitao Istri na osvojenim bodovima te istaknuo: “Sva sreća da nije bilo prijenosa.”

PODIJELI