Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Poznata udruga “Naš Hajduk” kupila je dodatnih 1.86% dionica Hajduka i tako udio udruge u vlasništvu Hajduka sad iznosi 26.39%. Tako si je osigurala kontrolni paket koji iznosi 25%+1. Naš Hajduk otkupio je 10.000 ponuđenih dionica za 455.026,39 kuna. Radi se o dionicama koje su bile imovina tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju te su prodane na javnoj dražbi.

Inače, tijekom privatizacije Hajduka dionice su se prodavale po cijeni od 500 kuna, dok je paket dionica Konstruktora otkupljen po manjoj cijeni jer je taj proces bio u sklopu stečajnog postupka u kojem se prodavala i ostala imovina tvrtke u stečaju..

“Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka”, rekao je Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk, koja je u sklopu projekta otkupa dionica prikupila više od 15 milijuna kuna.

“Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt ‘Za sva vrimena’, u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija, i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe”, zaključio je Baletić.

Udruga Naš Hajduk, koja je i prije ovog poteza bila drugi najveći dioničar kluba, sada je osnažila svoju poziciju u vlasničkom udjelu. Kontrolni paket omogućuje im mehanizme kojima mogu utjecati na donošenje važnih odluka ili primjerice stopirati promjenu imena ili grba kluba. Njihov cilj je da postanu većinski vlasnici kluba.

PODIJELI