Navijaci Kelna napali su navijace Borusije iz Menhengladbaha koji su se spremali da idu na gostovanje u Nirnberg. Napad je imao cilj da se oduzme zastava navijaca Borusije jer su upravo oni prosle godine ugasili najpoznatiju grupu navijaca Kelna “BOYZ” kada su iskoristili priliku i tokom bakljade Kelnovih navijaca strgli zastavu sa ograde.

Zastave su im uzeli navijaci Borusije iz Menhengladbaha na gostovanju u Hofenhajmu, inace udaljenost Menhengladbaha i Hofenhajma je oko 300 km. Ovaj potez navijaca Borusije je odgovor na kradju zastava koju su odradili clanovi grupe Boyz preruseni u redara na utakmicu dveju ekipa. Derbi izmedju Kelna i Menhengladbaha je jedan od najstarijih u Nemackoj.

 

Pre toga su Kelnovi navijaci preruseni u redare ukrali zastavu navijacima Borusije tokom susreta ovih dveju ekipa u Kelnu.

 

Napad Kelnovih navijaca od pre par dana se izjalovio pa ne samo sto nisu uspeli da oduzmu neku od zastava vec su prilikom napada zaboravili svoja 4 clana koja su bila najsporija. Jednog navijaca Borusije su napali i sve je zavrseno na tome, kada su krenuli u “povlacenje” u kombi su uleteli najbrzi i otisli.