Na Euru u Njemačkoj koji se igra od 15. juna (lipnja) do 14. jula (srpnja), očekuje se ogroman broj navijača u svim većim gradovima. Svi oni trebat će voditi računa o najavljenom strogom provođenju zakona i predviđenim oštrim kaznama.

Vlada Njemačke provodi stroga pravila o buci u stambenim područjima, između 22 sata i 6 sati radnim danom, a u nekim gradovima se zbog konzumacije alkohola na otvorenom može ostati bez 50 eura. Dok se u ovim slučajevima radi o manje-više uobičajenim praksama čuvanja javnog reda, jedna druga najava šokirala je navijače.

Kazne od 5000€

Zbog nošenja neoriginalnog dresa policija će vas moći kazniti s čak pet hiljada eura po zakonu o zaštitnim znakovima. Njemačke vlasti planiraju nasumične provjere na glavnim prometnim točkama i mjestima događanja kako bi suzbile krivotvorenu robu (fake stvari).

Kopije dresova su vrlo popularne na tržištu nogometnih dresova jer originali u službenim prodavnicama posljednjih godina dostižu astronomske cijene. Neki dresovi često koštaju po par stotina eura.

PODIJELI