Napadnuto je više osoba na paradi ponosa u Zagrebu, a sumnja se na pripadnike BBB. Odmah je napadnutim osobama pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Uhićeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem.

Zagrebačka policija izvijestila je o nizu incidenata do kojih je došlo jučer, a vezano za održavanje 20. Povorke ponosa u organizaciji udruge “Zagreb Pride“ na području Centra i Medveščaka.

“Prvi puta u zadnjih desetak godina da nakon prajda homofobi i fašisti opet diviljaju gradom. U kontaktu smo s nekima od žrtvama. Pozivamo i ostale da nam se jave”, oglasili su se kratko iz Zagreb Pridea”.

Za vrijeme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dvije su maloljetne osobe simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci te su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog istraživanja puštene su na slobodu te će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, prenosi portal novilist.hr

Oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrižju Horvaćanske ulice i Ulice braće Domany, na ulici, nepoznati je počinitelj automobilom prepriječio put dvjema 30-godišnjakinjama i pritom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije te jednoj pljunuo u lice, nakon čega se dao u bijeg. Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u tijeku.

Oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predjelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smjeru.

Nadalje, oko 22.30 sati za vrijeme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice.

Dalje, oko 22.30 sati za vrijeme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice.

Napadnutima je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhićene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

PODIJELI