Ogromnu neprijatnost doživeli su navijači Partizana koji su juče krenuli u Moldaviju na meč protiv Šerifa u Kišinjev. Zadržani su na aerodromu, posle čega su jutros deportovani natrag za Srbiju.

Iz fudbalskog kluba Partizan izdato je saopštenje navijačima da ne polaze na put. Odlučeno je da se meč igra pred praznim tribinama.

Šta se dešava u Moldaviji?

Navijači su zadržani prvenstveno zbog mnogo napete političke situacije u Moldaviji, gdje je skoro pala proevropska vlada, a o napetoj situaciji govorila je i Maia Sandu, predsednica Moldavije. Između ostalog istakla je kako imaju sumnje da državljani Srbije i Crne Gore mogu dolaziti kamuflirani u civile da učestvuju u ratnim aktivnostima.

“Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspjeli ostvariti svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših sigurnosnih i javnih institucija”

“Za budući period predviđene su akcije uz angažiranje diverzanata s vojnom obukom, kamufliranih u civile, koji će izvoditi nasilne akcije, napadati državne objekte i uzeti taoce. Smjena u Kišinjevu provela bi se kroz nasilne akcije, koje bi bile prerušene u prosvjede takozvane opozicije.”

“Recimo, materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Rusije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore. Uvjeravam vas da državne institucije rade na tome i da situaciju drže pod kontrolom.” Istakla je predsednica.

PODIJELI