DINAMO – TO SMO MI, navijačka udruga koja se bori za povratak Dinama navijačima, reagirala je na medijski istup gradonačelnika Zagreba i počasnog predsjednika Dinama:

“Počasni predsjednik Dinama Milan Bandić, svoju počasnu ulogu u Dinamu godinama je definirao isključivo kao ceremonijalnu, a kroz ulogu gradonačelnika putem svojih suradnika indirektno je omogućio pretvaranja Dinama iz udruge građana u obiteljski klub pun sukoba interesa, pljačke i samovolje.

Udruga “Dinamo – to smo mi” traži od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da objasni jasno zbog čega je on za privatizaciju Dinama, jer njegova izjava ovog vikenda u emisiji “Točka na tjedan” na N1 televiziji kako ih zakon tjera na privatizaciju nikako ne odgovara istini.

Udruga “Dinamo – to smo mi” traži od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da objavi javno dogovor o privatizaciji između Dinama i Grada Zagreba.

Naime, proces preoblikovanja prema Zakonu o sportu nalaže da, ukoliko se odobri elaborat Dinama, u prvom krugu pravo na otkup dionica ima lokalna vlast, u ovom slučaju Grad Zagreb. Sigurni smo kako je unutar elaborata kao vrijednost kluba naveden i stadion u Maksimiru, što poteže pitanje gradske imovine i spomenutog dogovora.

Udruga “Dinamo – to smo mi” traži od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da objasni kako u njegovoj viziji privatizacije Dinama se definira uloga grada Zagreba i javnih financija.

Udruga “Dinamo – to smo mi” traži od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da odmah naloži pročelniku Gradskog ureda za opću upravu da konačno provede usklađivanje statuta Dinama sa zakonom i omogući pravo na sudjelovanje svih članova Dinama u radu kluba kao udruge građana. Dinamo po svom ustroju jest, ali i u potpunosti mora biti klub svih svojih
članova.

Udruga “Dinamo – to smo mi” od počasnog predsjednika Dinama Milana Bandića traži da ipak iznad svega poštuje pravo članova kluba da oni sami odluče jesu li za privatizaciju ili ne, a ne da pomaže nelegalnoj upravi u legalizaciji pljačke kluba zbog kojeg traju sudski procesi
čelnicima Dinama u Osijeku. O Dinamu mogu odlučivati isključivo njegovi članovi, a ne počasni predsjednik ili nelegalna uprava.

Ovim putem ponavljamo naš zahtjev upućen predsjedniku Gradske Skupštine Grada Zagreba Andriji Mikuliću i ostalim gradskim zastupnicima za sazivanjem tematske sjednice Gradske Skupštine Grada Zagreba na temu privatizacije Dinama, te Odbora za obrazovanje, kulturu i sport. Vjerujemo da će predstavnici najvišeg tijela gradske vlasti imati više slobode i razumijevanja za budućnost Dinama nego gradonačelnik Zagreba i počasni predsjednik Dinama Milan Bandić.

Primarni cilj udruge “Dinamo – to smo mi” je zaustavljanje procesa privatizacije kluba koji nelegitimna uprava Dinama pokušava progurati i u tome nećemo odustati.

Također izražavamo veliko zgražanje nad izjavom kako gradonačelnik Zagreba i počasni predsjednik Dinama Milan Bandić poštuje rad Zdravka Mamića obzirom da taj rad rezultirao rekordnim minusom od 112.845.617,00 kn u prošloj godini, obvezama kluba koji su veće od njegove imovine, rekordno malim brojem gledatelja na gradskom stadionu i u konačnici
sudskim procesima za teški gospodarski kriminal, odnosno za izvlačenje 330 milijuna kuna iz Dinama.”

(index.hr)

PODIJELI