Navijaci Plovdiva  presreli su vozilo u kojem su bile vodje gradskog rivala Lokomotive i brutalno pretukle vodju grupe Lauta Army-je. Naime nekoliko automobila i kombi zaustavili su kombi sa nekoliko clanova navijaca Lokomotive i napali ih, najdeblji kraj je izvukao vodja koji je ostavljen da lezi na sred raskrsnice i samo je pravom srecom izbegao da ga neki od automobila pregazi. Ostatak ekipe je prosao sa laksim povredama dok je deo uspeo da pobegne i izbegne linc.

Plovdiv je drugi po velicini grad u Bugarskoj i broji oko 350 000 stanovnika, to je jedan od retkih gradova koji se moze pohvaliti da ima dva kluba koja su clanovi najjaceg ranga u Bugarskoj i koji ima dve ozbiljne navijacke grupe.

 

 

PFC Botev je najstariji fudbalski klub u Bugarskoj nastao 1912. godine kada je grupa studenata odlucila da osnuje klub i da mu ime po bugarskom nacionalnom heroju Hristu Botevu, stadion je takodje dobio ime po njemu, a grupa se zove Bultras.

Rivalitet izmedju ova dva kluba je ranijih godina prestavljao klasnu razliku pa su tako za Botev navijali imucniji i obrazovaniji ljudi iz Plovdiva dok je za Lokomotivu navijala radnicka klasa i siromasniji gradjani.

Ovo rivalstvo je mnogo vise od obicnog fudbalskog nadmetanja pa je tako na dan odigravanja gradskog derbija prava ludost prosetati sa salom ili dresom Boteva kroz kraj gde dominiraju navijaci Lokomotive i obrnuto. Cesti i brutalni su sukobi pripadnika ovih dveju grupu. Botev ima mnogobrtojniju armiju navijaca i odnos je otprilike 70:30 , dosta krajeva grada je izmesano, a obe grupe imaju dominaciju oko svojih stadiona.

PODIJELI