U subotu je na programu gradski derbi trece bugarske lige u kojem se sastaju FK Neftohimik i Cernomorec iz Burgasa. Burgas je treci po velicini grad u Bugarskoj sa oko 200 000 stanovnika i ova dva kluba imaju najvise pristalica. Cernomorec je uspesniji i stariji klub bar onaj koji je prvi osnovan 1919. godine, klub je nekoliko puta menjao imena zbog finanasijskih kriza ,a poslednji put je to ucinio 2006. godine. Ime je dobio pretpostavljate i sami po Crnog Moru koje zapljuskuje Burgas, navijacka grupa koja prati klub naziva se Blue Sharks.

 

Neftohimik je mladji klub nastao 60-ih godina proslog veka ime je dobio po velikim naftnim poljima koje se nalaze u blizini grada i naftna kompanija im je glavni sponzor , nadimak kluba je Sejk, a nekoliko grupa prati klub ( Green Fighters, Ultra Nafta) i u prijateljskim odnosima su sa navijacima Boteva iz Plovdima popularnim Bultrasima. Neftohimik trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli dok je Cernomorec peti.

 

 

 

U gradu vlada netrpeljivost izmedju navijaca dveju grupa, a sve je kulminiralo prethodne noci kada su navijaci Neftohimkija ukrali koreografiju navijaca Cernomoreca spremnu za derbi koji nas ocekuje u subotu.

 

 

 

 

PODIJELI