Foto: EPA

Jedan od najpoznatijih svjetskih fudbalskih derbija škotski Old Firm derbi Celtica i Rangersa, igrao se u nedelju i završio je 1:1, ali je ono što se dogodilo izvan terena puno tragičnije od mršavog remija. Jedan 35-godišnji navijač Celtica izgubio je život.

Škotski mediji objavili su danas da su četiri navijača Rangersa, tri muškarca i djevojka, na ulicama Glasgowa ubili Kamila Charyszyna.

Riječ je o ocu dvoje djece poljskog porijekla kojem su spomenuti navijači oko 500 metara od njegove kuće mačetom prerezali grlo i ostavili ga da iskrvari.

Prema pisanju škotskih medija, policija traga za napadačima, a čak su u pomoć pozvali i navijačke grupe kako bi rasvijetlilo ovo zvjersko ubojstvo. Prema navodima škotskog Suna, svi su bili pod utjecajem alkohola.

U međuvremenu je na društvenim mrežama krenula i akcija da se pomogne udovici nesretnog čovjeka koja je ostala sama s djecom.

  • Mladić je izgubio život i mi moramo da znamo ko je odgovoran za to – stoji u saopštenju policije koja je ostavila i broj telefona da se građani jave ukoliko su nešto videli.

U međuvremenu je putem društvenih mreža krenula i akcija da se pomogne udovici nesrećnog čoveka koja je ostala sama sa decom.