Prekljuce je u Kragujevcu trebao da se odrzi kvalifikacioni turnir za zensko juniorsko svetsko prvenstvo u rukometu, medjutim zbog velikog negodovanja navijaca iz Kragujevca i najave prekida istog RS Srbije je odlucio da pomeri mesto i vreme odigravanja u Kovilovo u petak. Sada su na potezu gradjani Beograda koji su dobili bezbroj poziva preko drustvenih mreza da sprece odigravanje turnira na kojem bi jedan od ucesnika bila i samoproglasena nezavisna republika Kosovo. Kako je potvrđeno Tanjugu, meč rukometašice Srbije i Kosova rođenih 1998. godine, na se neće isticati nacionalna obeležja, igraće se u petak od 16 časova.

Na turniru učestvuju još selekcije Norveške i Slovačke, a samo pobednik turnira će se plasirati na SP u mađarskom gradu Đeru.

Ova odluka RSS izazvala je burnu reakciju Rukometnog saveza Kosova i Metohije, koji su je nazvali sramotnom.

“Odluka da se za mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za juniorke odredi Kovilovo umesto Kragujevca, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja. Zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put, taj što će se ”zamazati oči” svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo, u prestonicu Srbije, Beograd?! Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava ”na mala vrata” da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja”, navodi se u saopštenju UO RS KiM koje je potpisao predsednik Slavoljub Mandić.