Pojedini portali,fb i instagram profili objavili su video u kojem grupa navijaca Vojvodine brutalno prebija jednog navijaca Crvene Zvezde. Povodom tog dogadjaja Klub navijaca Crvene Zvezde iz Novog Sada izdao je saopstenje.

 

 

 

 

Poštovani Zvezdaši, Klub navijača Crvene Zvezde Novi Sad je uzeo učešće na humanitarnom fudbalskom turniru koji je održan u našem gradu prošlog vikenda. Naš klub je skupio i priložio značajna sredstva koja će sigurno pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. No, i pored toga što je cela organizacija turnira imala viši i humanitarni značaj, jedna grupa naoružanih neljudi, kojoj očito smeta to što neko voli Crvenu Zvezdu je prekinula ovaj, do tada, veličanstveni skup. Ovakav incident, koji je pretio da preraste u totalni linč, izazvao je veliki šok za gledaoce, među kojima je bio veliki broj žena i dece. Toliki stepen iskazane mržnje, bestijalnosti i netrepeljivosti podsetio je na neka davno prošla nesrećna vremena kroz koja je ovaj grad već jednom prošao. Ovim putem želimo da istaknemo da pružamo apsolutnu podršku organizaciji SrbiZaSrbe, jer ni na koji način nisu doprineli da se ovakav sramni čin desi. Na kraju, poručujemo svima da Klub navijača Crvene Zvezde iz Novog Sada nijednog momenta nije pozivao na mržnju prema bilo kom simpatizeru ili navijaču drugog kluba, niti će to ikada činiti. Osnovani smo jedino i isključivo radi afirmacije sportskih i tradicionalnih vrednosti, humanitarne aktivnosti i ljubavi prema Crvenoj Zvezdi. Ukoliko to neko ne može ili ne želi da shvati, nama je vrlo žao, ali je sigurno da nas to neće zaustaviti u daljem radu.

Dok je verzija navijaca Vojvodine da je pretuceni mladic bio deo grupe koja je provocirala i verbalno napala pripadnike ekipe starijih navijaca Vojvodine koji su ucestvovali na istom tom turniru i kada je stigla grupa Firmasa oni su se razbezali, a pojedinci nisu uspeli da ucine isto pa dobili batine. I sada postavljaju pitanje gde je ista ta grupa navijaca Crvene Zvezde bila kada je 20-ak pripadnika njihove navijacke grupe brutalno pretukla dva momka iz subotickih Marinaca,otela im zastave i kasnije se “pohvalila” trofejima? I zasto su tada trazili da se ukloni video sa interneta nazivajuci pojedince cinkarosima,a sad objavljuju video.