HŠK Zrinjski Mostar je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Prvaka uspjeo da eliminiše predstavnika Armenije ” Urartu” i tako se plasirao u naredni krug kvalifikacija. Sada je na redu slovačka ekipa, Slovan iz Bratislave. Prva utakmica se igra u Mostaru, naredne sedmice.

U vezi ove utakmice se digla velika prašina širom društvenih mreža , riječ je o golmanu Milanu Borjanu koji se nalazi na meti ovih dana po internetu. Borjan je doskorašnji golman Crvene Zvezde, a sada član Slovana iz Bratislave, reprezentativac Kanade. Borjan je rodjen u Kninu, zbog kojega je davao par puta ” zapaljive izjave”, a najveća od njih jeste da je izjavio da ne potječe iz Dalmacije , nego iz ” Srpske Krajine”.

Na društvenim mrežama se uveliko pojavljuju poruke domaćih navijača , ” Freze, traktori , seoski putevi, Borjanee” ili ” Borjane, čekamo te!”

Novinari su upitali Borjana, šta je njegov odgovor na ove provokacije , a Milan je odgovorio ” Ne obazirem se na prozivke, Zrinjski je klub koji poštujem. Idemo u Mostar da igramo nogomet. Ko se drži politike i vrijedja , nije mu mjesto na stadionu”..

PODIJELI