Navijači Menhengladbaha priredile su osvetu svojim najvećim rivalima, Wild Horde-ama iz Kelna.

Ovo je osveta za akciju koju su navijači Kelna izveli na utakmici protiv Menhengladbaha sredinom januara, kada su maskirani kao redari otišli pred njihovu tribinu na njihovoj međusobnoj utakmici u Kelnu i uzeli im glavnu zastavu.

Dobro isplaniranom akcijom, sada su pristalice Menhengladbaha uspeli da im se fino osvete.

Uradili su to na utakmici koju je Keln igrao na gostovanju Hofenhajmu.

Nekoliko navijača Menhengladbaha stacioniralo se odmah do gostujućeg “kaveza” i čekali su pravu priliku da ukradu jednu od glavnih zastava navijača Kelna.

Kada su Kelnovi navijači upalili dimne bombe, bio je to pravi signal za dvojicu navijača Menhengladbaha, koji su ustali sa svojih stolica i krenuli ka zastavama navijača Kelna. Jedan od Kelnovih navijača je primetio da dvojica nepoznatih likova pokušava da im otme zastavu, preskočio je ogradu, ali je tada jedan od navijača Menhengladbaha počeo da se bije sa njim, dok je drugi kidao zastavu sa ograde.

Ostali navijači Kelna su vidili da se zastava skinula i krenuli su ispod ograde. Navijač koji je oteo zastavu je skočio i pao, ali je u padu uspeo da doturi zastavu do svoje ekipe, koja je to spremno čekala i zatim otišla za zastavom van stadiona.

Dva navijača koja su i izvela samu akciju su se bukvalno žrtvovala, jer je jedan brutalno pretučen, a drugi je ozbiljno pao sa visine, a zatim je i priveden.

Ali, nema sumnje da će u svojim redovima biti smatrani za prave heroje. Osveta je osveta. Bol je prolazan, ponos je vječan.

PODIJELI