Bilo je to prije 11. godina, 2008 godine. Igrao se Gradski derbi u Vrapčićima između FK Velež i HŠK Zrinjski. Danima uoči utakmice vladala je neizvjesnost oko odlaska navijača Zrinjskog na utakmicu. Kada je došao taj dan Ultrasi su se od ranih jutarnjih sati počeli okupljati ispred stadiona. Obećano je da će grad osigurati autobuse za utakmicu, pa su se svi nadali da će biti tako.

Kružeći ulicama grada moglo se vidjeti da je policija svuda. Zauzeli su sva raskrižja, a posebno jaka koncentracija policije bila je na bivšim crtama razgraničenja.

Kako se bližilo vrijeme utakmice, a autobusa nije bilo, navijači Zrinjskog su se uputili ka Vojnu osobnim vozilima. Policija je bila izričita da se ne može na utakmicu nego u autobusima, te je blokirala most u Vojnu, ali i prometnicu M 17. Ultrasi su krenuli preko mosta pješice, i došlo je do prvih iskrica s policijom. Policija je izašla sa štitovima, pod punom spremom i bilo je nemoguće proći. Tu je neko vrijeme trajalo negodovanje, a ekipa je kontala kako se probiti do Vrapčića. Ideja je bila most u Raštanima, ali stigla je dojava da je i na njemu policija. Jedan od prijedloga bio je da se pokuša preko brane na HE Mostar i navijači su pošli tamo.

S druge strane bila je manja grupa navijača Veleža koji su provocirali.

Nekoliko Ultrasa je bez razmišljanja ušlo u jezero i krenulo ga preplivati, ali i tada se s druge strane pojavila policija koja je odstranila navijače Veleža, i dalje je svaki pokušaj odlaska na utakmicu bio osuđen na propsat, pogotovo jer se nije moglo ni preko brane.

Zrinjski je tu utakmicu bez potpore svojih navijača dobio rezultatom 0:2. Strijelci su bili Kordić i Đurić.

Teks i slike preuzete sa portala : HercegovINa.in

PODIJELI