Decenijama se na pomen njihovog imena ledila krv u žilama. Sijali su teror i strah u Britaniji i Evropi. Oni su bili Headhuntersi, navijači Chelsea. Bili su aktivni ‘70-tih i ‘80-tih godina. Nestali su sa scene u posljednih 25 godina, kako se stanje u engleskom fudbalu, po pitanju huligana, mijenjalo. Međutim, Headhuntersi, old shool ekipa, odlučila se vratiti na scenu 2010. u meču FA kupa protiv Cardiffa.

U Cardiffu ih je čekala stara hardcore ekipa huligana, Soul Crew firm. Svjedoci ističu da su svjedočili pravom pokolju. Cigle, dim, kamenje i boce…Baš kao nekada…Najratoborniji Headhuntersi, Andy Frain (46) i Jason Marriner (43), su dobili zatvorske kazne. Sud im je na teret stavio organizovanje jedne od najžešćih navijačkih nereda koje Engleska pamti. Obojica su priznali krivicu i završili iza rešetaka.

Šta je ustvari pozadina ove priče? Hrabri istražitelj Donal MacIntyre godinama prati huliganske ekipe širom Engleske i u zatvor je smjestio stotine izgrednika ,a isto toliko ih je ostalo bez posla i sa doživotnim zabranama odlaska na stadion.

Među uhapšenima su prednjačili Headhuntersi, a Donal je postao neprijatelj broj jedan!

Mediji su pisali o uspjesima i podvizima ovog istražitelja, a Headhuntersi su bili bijesni i godinama su planirali osvetu. I dočekali su je. Stara garda Headhuntersa presrela je Donala i njegovu suprugu, te su im nanjeli teške fizičke povrede. Headhuntersi, bolesnici, kako su ih poslije toga nazvali, bili su osokoljeni akcijom. Odluka je pala! Donala više nema, vraćamo se! Idemo kao nekada za Cardiff praviti nerede.

Nisu ni slutili da se Donal na taj dan sa specijalnim jedinicama pojavio u Cardiffu i procesuirao, ravno, 40 huligana u zatvore.

Na sudu je bio svjedok i rekao: „Andy Frain (46) i Jason Marriner (43) su napali mene i moju bolesnu suprugu, dva mjeseca pred Cardiff. Danas sam ja sretan čovjek, jer oni idu u zatvor.“

(izvor: live387.ba )