Crna Gora je sama po sebi zanimljiva teritorija, ni manje države na Balkanu ni veće podele. Po broju stanovnika Crna Gora ne prelazi brojku jednog osrednjeg grada mada po broju pripadnika crnogorske nacije i geografskog porekla ta brojka se poduplava. Iako veliki broj Crnogoraca zivi u rasejanju po okolnim drzavama i ostatku sveta sama struktura stanovnika je veoma sarenolika. Najveci procenat stanovnistva Crne Gore cine pripadnici crnogorske nacije koji imaju relativnu vecinu sa nekih 45 % (280 000), zatim Srbi koji cine trecinu stanovnistva tacnije 30 % (180 000), potom Bosnjaci 53 000 (9%), Albanci 30 000 (5%)…

Navijacka mapa Crne Gore je zanimljiva jer u njoj deluje 14 vise i manje aktivnih grupa, sever Crne Gore je uglavnom opredeljen za srpske klubove i vecina navijaca su simpatizeri Crvene Zvezde i Partizana pa tako opstine Pljevlja, Pluzine, Zabljak, Mojkovac, Savnik preko 90 % cine ljubitelji beogradskih crveno i crno belih. Situacija u Bijelom Polju i Beranama je slicna pa pored ljubitelja Crvene Zvezde i Partizana tu su i navijacke grupe Ultras Bijelo polje koja je poslednjih godina slabo aktivna i Street Boys Berane koji su se aktivirali u poslednje vreme i skrenuli paznju na sebe sa nekoliko incidenata. Oni su trenutno najorganizovanija navijacka grupa u Opstini Berane i pored cinjenice da im fudbalski klub sledece godine prelazi u treci rang takmicenja.

Opstine Rozaje i Plav je pretezno naseljena bosnjackom i albanskom populacijom, Rozaje ima organizovanu navijacku grupu Gazije, oni cine vecinu i podrzavaju lokalni klub dok je broj Delija i Grobara izuzetno mali, u Plavu je slicna situacija vecina aktivne navijacke populacije podrzava lokalni klub, a grupa se naziva Hajvani.

U Kolasinu i Andrijevici je slicna situacija kao i na severu ali tu postoji i grupa navijaca Buducnosti pogotovo u Kolasinu. Podgorica kao glavni grad je uporiste Varvara i oni cine gotovo apsolutnu vecinu prate ih navijaci beogradskih klubova i pripadnici navijacke grupe Republikanci sa opstine Zabjelo i mali broj navijaca Zete popularnih Vukova.

U Niksicu su najorganizovanije grupe Vojvode i Grobari Niksic koji imaju veliki broj pristalica, Vojvode prate Sutjesku, zatim su tu navijaci Crvene Zvezde koji su nakon gubitka zastave pre nekoliko godina opali sa brojkom i Fap Masina koja podrzava lokalni Celik , Fapovci su pre 5-6 godina imali lepu brojku ali propadanjem kluba i grupa se rasula. U Mojkovcu pored Delija i Grobara ima i lokalnih Serdara.

Cetinje kao opstina je dosta specificno jer na njemu zivi posebna “sorta” ljudi koja sebe smatra “pravim” Crnogorcima, a Cetinje glavnim gradom, navijaci sa Cetinja uglavnom podrzavaju reprezentaciju Crne Gore i lokalnu klub Lovcen, a mali je broj Delija, Grobara i Varvara. Primorske opstine su takodje opredeljene za beogradske klubove Herceg Novi, Kotor, Budva su crveno i crno belo opredeljeni dok u Tivtu pored njih ima i grupa navijaca Hajduka iz Splita.

U Baru ima ekipa Varvara koja je redovna na utakmicama Buducnosti pa posle Delija i Grobara cini trecu najbrojniju grupu u Baru. U Ulcinju poder Delija,Grobara i Varvara ima i grupa lokalnog fudbalskog kluba ciji su simpatizeri uglavnom pripadnici albanske nacionalne manjine i navijacka grupa Dilberi koja prati kosarkaski klub oni imaju najveci broj simpatizera.