Kragujevac kao glavni grad centralne Srbije i Sumadije je vec decenijama u nazad poznat kao grad radnicke klase u kojem je jako izrazen lokalpatriotizam pa samim tim i ljubav prema lokalnim sportskim klubovima u kojim prednjaci Radnicki.

Navijacka grupa Crveni Djavoli vec 28 godina organizovano bodri sve sekcije sportskog drustva Radnicki, a najorganizovanije su posete fudbalskim, kosarkaskim i odbojkaskim utakmicama ovog kluba.

 

 

Po samom uvodu moze se zakljuciti da najvise Kragujevcana bodri svoj gradski klub, a za njim idu pristalice dva najuspesnija beogradska kluba koji kao i u svakom gradu imaju sekcije.

Iako je prethodnih godina FK Radnicki doziveo velike udarce poseta na njegovim utakmicama i dalje daleko prelazi prosek druge i trece lige, rangova u kojem je Radnicki igrao prethodnih sezona.

Rivalitet izmedju Crvenih Djavola i pristalica C.Zvezde i Partizana eskalirao je prethodnih godina kada je Radnicki igrao najjaci rang takmicenja u fudbalskoj i kosarkaskoj ligi gde je redovno dolazilo do sukoba pomenutih grupa. Maja ove godine doslo je do iznenadne akcije Delija i upada na utakmicu FK Radnicki kada su Crveni Djavoli ostali bez zastave sto je jos vise zateglo odnose medju navijacima.

 

 

 

 

 

Na karti grada oznaceni su krajevi u kojima ima najvise navijaca tri najpopularnija kluba:

Crvena boja- navijaci Radnickog

Bela boja – navijaci C.Zvezde

Crna boja – navijaci Partizana

 

 

 

PODIJELI