Novi Sad je drugi grad po broju stanovnika u Srbiji ciju populaciju cini izmedju 250 000 i 350 000 gradjana i u njemu dominiraju cetiri navijacke grupe po dve koje navijaju za lokalne klubove Firma(Vojvodina) i Korida (RFK Novi Sad) i dve grupe navijaca Crvene Zvezde i Partizana.

U Novom Sadu postoji nekoliko “cistih” krajeva koje u centru grada i okolini stadiona drzi Firma, pa tako u Firmine krajeve spadaju Liman, Grbavica, Bulevar, Salajka, Klisa, Petrovaradin i Sremska Kamenica.

Koride ima na Detelinari, Adamovicevom naselju i Novom Naselju.

Delija najvise ima u Veterniku,Novom Naselju ,Detelinari, Telepu dok Grobara ima u Podbari, Detelinari, Novom Naselju, Futogu i Satelitu.krajevi grada su mesani i nijedna grupa nema apsolutnu vecinu.

Ostali krajevi su mesani i nijedna grupa nema apsolutnu vecinu.

Srpska Atina je prethodnih godina vazila za jedan od najopasnijih gradova na Balkanu zbog cestih navijackih obracuna i sukoba u kojima su se koristila razna oruzija pocev od boksera, palica, sipki pa sve do nozeva, sekira, maceta, pistolja… Sitacija je eskalirala onog trenutka kada je u ugovorenoj tuci navijaca Vojvodine i Partizana stradao navijac Vojvodine Dejan Dimitrijevic Lonac koji je upucan.

PODIJELI