Poljska je trenutno  mozda i najpoznatija drzava po pitanju navijackog pokreta, drzava koju karakterise mnostvo klubova i mnostvo navijackih grupa. Nijedna grupa nema apsolutnu vecinu po pitanju navijaca i svaka regija i grad su podeljeni po pitanju navijacke opredeljenosti.

LODZ

Lodz je podeljen na dva tabora jedan su navijaci Widzew-a , dok drugi deo grada navija za LKS. Zapadni deo grada je opredeljen za cetvoroligasa LKS dok je istocni deo navija za treceligasa Widzew.

RTS Vidzev Łodz (poljski izgovor: [ɛr tɛ ɛs vʲidzɛf vutɕ)]) je poljski fudbalski klub sa sedištem u Lodžu. Klub je osnovan 1910. godine i inicijalno se zvao TMRF Vidzev, pozivajući se na Vidzevski okrug u Lođu. Njene zvanične boje su crveno-bele, pa su njihovi nadimci Czervona Armia (Crvena armija) i Czervono-biało-czervoni (crveno-bela-crvena).

ŁKS Łodz (Łodzki Klub Sportovi, poljski izgovor: [ˌɛvkaɛs vutɕ)]) je poljski sportski klub koji je u vlasništvu gradskog vijeća Łodz. Oni su najpoznatiji po svom fudbalskom klubu, ali su zastupljeni u mnogim sportovima kao što su košarka, odbojka, tenis, atletika i prošli hokej. Klub je baziran na stadionu LKS, u Al. Unii Lubelskiej 2 na zapadu Łodz. Klub je osnovan 1908. godine. Fudbalski deo je od tada prodat privatnim investitorima, jer grad više nije mogao priuštiti da to podrži. [1] Nakon godina finansijskih poteškoća, klub je objavio stečaj u maju 2013. [2] i ponovo je osnovan partnerstvom navijača i lokalnih investitora u petom nivou piramide lige.

Njihov nadimak “Ricerze Viosni” dobio im je zbog svoje obično snažne performanse u drugom kolu lige, posle zimske pauze. Inace navijaci LKS-a su u prijateljskim odnosima sa navijacima Vozdovca.

Krakov

Grad u kojem vlada najvece rivalstvo u Poljskoj, koje cesto prelazi granice zdravog razuma pa se cesto moze cuti o okrutnim obracunima navijaca Crakovie i Wisle. Ovi sukobi odneli su nekoliko ljudskih zivota , a desetine ljudi su izasli sa tezim telesnim povredama u vidu posekotina od sekire,macete,noza…

KS Krakovija, obično poznata kao Cracovia (poljski izgovor: [krakɔvʲa]), je poljski sportski klub sa sedištem u Krakovu. Krakovija je najstariji poljski fudbalski klub koji još uvek postoji (timovi iz Lvov-a bili su nekoliko godina stariji, ali grad Lvov je bio okupiran i kasnije aneksiran od strane Sovjetskog Saveza u septembru 1939. i sada je deo Ukrajine) i stalno učestvuje u konkurencija od osnivanja 13. juna 1906. godine

Visła Krakov (poljski izgovor: [visva krakuf]) je poljski fudbalski klub sa sedištem u Krakovu. Visła tvrdi u Ekstraklasi, najvišem nivou poljskog fudbalskog liga sistema. Visła je jedan od najstarijih i najuspešnijih poljskih fudbalskih klubova. Na trećem mestu je broj osvojenih nacionalnih titula (13), iza Gornika Zabrzea i Ruch Chorzov-a (14), a drugo u pobjedama svih vremena. Visła je osnovana 1906. godine pod imenom TS Visła (Poljski Tovarzistvo Sportove Visła).

Grb kluba je bela zvezda na crvenoj pozadini prešla plavom trakom.

KS Hutnik Nova Huta, poljski izgovor: [kutnik nɔva kuta]; takođe poznat kao Hutnik Krakov je poljski fudbalski klub iz okruga grada Nova Huta u Krakovu. Klub je osnovan 1950. godine. Hutnik je odigrao sedam sezona u poljskoj ekstraklasi (poljska prva divizija). Najveći uspeh tima je treće mesto u sezoni 1995/96, zbog čega su se kvalifikovali za Kup UEFA.

Regija Slask

Ova regija je sigurno jezgro navijackih grupa jer u okrugu deluje vise od 10 ozbiljnih klubova i navijackih grupa. Od kojih najvise pristalica imaju Gornik Zabrze, Ruch Choroz, Zagalebie, GKS Katovice… Od ostalih klubova tu su i navijaci Wisle, Piast G, Polonia,Victoria J, Ruch R, GKS T, Szczakowianka…

Varsava i Poznan su jedni od retkih gradova gde navijaci Legije i Leha imaju apsolutnu dominaciju…

PODIJELI