Na sam pomen reci Niksic prva asocijacija bi kod vecine ljudi bilo pivo, to je jedan od zastitnih znakova ovog drugog po velicini grada u Crnoj Gori. Druga asocijacija bar kod navijaca bi verovatno bila Sutjeska klub koji dolazi iz Niksica i koji je tri puta do sad bio prvak Crne Gore. Vecina vas se verovatno pita zasto je klub dobio ovakav naziv iako je istoimeni nacionalni park Sutjeska udaljen 100-tinak kilometara od Niksica objasnjenje je da je fudbalski klub Hajduk koji je osnovan pocetkom 20. veka u Niksicu promenio svoj naziv nakon Drugog svetskog rata kada je veliki broj igraca kluba poginuo u bitci na Sutjesci.

 

 

 

 

 

 

Navijaci Sutjeske se zovu Vojvode i oni su uz Varvare iz Podgorice sigurno najorganizovanija grupa koja bodri neki klub iz crnogorske prve lige, grupa je nastala 1988 godina ali poslednjih godina je grupa dozivela preporod kada je Sutjeska osvojila titulu prvaka Crne Gore. Jedna od podgrupa Vojvoda su Nepodnosljivi, ekipa koja je nastala u februaru 2014. godine i u kojoj se okupilo 15-ak drugara koji su zeleli da podrze lokalni klub koji je u tom trenutku dozivljavao vrhunac uspeha. Vecina clanova ekipe je imalo izmedju 15 i 18 godina i od samog starta zeleli su da budu drugaciji od ostalih grupa koje su postajale jedna drugoj kopija.

 

Kao mlada ekipa koja je tek pocela da ozbiljno prati utakmice zeleli su da se dokazu pa se narednih 5 godina nijedna utakmica Sutjeske nije mogla zamisliti bez njih. Bodrenja kluba u Nikšiću, na strani po livadama u Golubovcima, Tuzima, Danilovgradu, dosadnim Radanovićima, Moldaviji, Jermeniji, Bugarskoj, Mađarskoj pa i u dalekom Kazahstanu zatim 5 godina trpljenja torture od strane policije, nekoliko desetina prijava i maltretiranja od “organa reda” nije uspelo da pokvari drugarstvo koje i dan danas vlada.

 

 

Narednog meseca grupa slavi svoj peti rodjendan!

Pet godina radosti, tuge, putovanja, neprespavanih noci, drugarstva, sudova, stanica, incidenata, kazni, samo zbog jedne ljubavi!