“DINAMO TO SMO MI” udruga članova Dinama koji se bore za demokratizaciju kluba, oglasila se priopćenjem povodom predizborne najave o izgradnji novog maksimirskog stadiona, prenosi index.hr

Podsjetimo, Dinamo je prije dva dana objavio vizualno rješenje novog stadiona koje je potpisao Otto Barić, zagrebački arhitekt i bivši kandidat za gradonačelnika Zagreba. Barić se ranije povukao iz utrke, da bi jučer osvanuo na listi Jelene Pavičić Vukičević, kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba, trenutne šefice Grada i najbliže suradnice pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Otto Barić predstavljen je kao kandidat za dogradonačelnika na listi Bandićeve stranke “365 – Stranke rada i solidarnosti”, iako je donedavno bio jedan od kritičara bivšeg gradonačelnika.

Novi stadion Dinama koji je zamislio Barić koštao bi oko 450 milijuna kuna, a imao bi oko 35 tisuća sjedećih mjesta. Predviđeno je i rušenje starog stadiona, spomenika korupciji, u kojeg je dosad ulupano blizu milijardu kuna.

“Stadion žele graditi ljudi koji se prave da nije bilo pljačke kluba”

Navijači Dinama u priopćenju su istaknuli da se o novom stadionu priča kako bi se skrenula pozornost s pravomoćnih presuda braći Mamić i pobočnicima za težak kriminal i izvlačenje novca iz zagrebačkog kluba.

“Kad god se trebalo pobjeći od tema malverzacija i(li) krađe u nogometu u javnost su se posljednjih godina gurale dvije teme – regionalna liga i rekonstrukcija stadiona.

Tako je i u zadnjem u nizu pokušaja da se skrene tema s ozbiljnih pitanja pravomoćno dokazanog gospodarskog kriminala, kao i udruženog zločinačkog poduhvata off shore pranja novca za koji je suđenje tek počelo.

Oboje se afere tiču aktualnog vodstva Dinama koje je sve to godinama dopuštalo i sklanjalo poglede, a sada šuti i pravi se mrtvo na te teme. Šute kako ne bi morali jednom za sva vremena raskrstiti s onima koji su ih, nama članovima Dinama, nametnuli mimo svih demokratskih uzusa i zakona Republike Hrvatske.

Upravo zato jasno poručujemo osobi koja će nakon lokalnih izbora dobiti obvezu da vodi grad kako je nedopustiva bilo kakva rasprava o temi izgradnje stadiona prije one o demokratskom ustroju Dinama i poštivanju zakona Republike Hrvatske.

Razlog tome jest objektivna opasnost od ponavljanja dijela, tj. mogućnosti novih malverzacija i optužnica oko izgradnje stadiona.

Da, želimo konačno novi stadion, ali gradsku parcelu i takav podvig povjeriti ljudima koji se ponašaju kao da pljačke Dinama nije ni bilo, u potpunosti je suprotno javnom interesu.

Nema predaje!”, stoji u priopćenju udruge DTSM.

PODIJELI