Govoriti o karijeri i uspjesima fudbalske legende, Dejana Savićevića vjerujem da je suvišno. Njegov doprinos jugoslovenskom, a onda i crnogorskom fudbalu je neprocjenjiv.

Upravo njega, kao najuspješnijeg sportistu Jugoslavije, krajem prošlog vijeka pratile su različite priče koje su mediji plasirali javnosti.

Mi vas kroz naš vremeplov podsjećamo na jednu od njih.Veliku „prašinu“  tada podigla je vijest da se „Varvari“ odriču Savićevića, navodno zbog njegovog povratka u Crvenu Zvezdu, a ne u podgoričku Budućnost.

Naslovi medijskih kuća koje su objavile ovu informaciju izazvali su veliku pažnju svih, a posebno navijača Budućnosti. Oni su demantovali ove podatke saopštenjem kojim su kazali da protest zbog povratka Savićevića u Crvenu Zvezdu nije izrazio niko od njihovih pripadnika.

Pristiglo pismo čitalaca ubrzo je istraženo, a vođa navijača Budućnosti Goran Mihailović imao je jasnu poruku: „To pismo je strašno pogodilo sve „Varvare“ jer niko od nas nije zamjerio Deju što je otišao tamo. Postoji „milion verzija“ oko njegovog prelaska u Zvezdu, jer je trebalo da se vrati u Budućnost. Mi to pismo nismo poslali i sa njim nemamo nikakve veze, što smo demantom i potvrdili. Navijamo za naš klub, volimo Podgoricu i Crnu Goru, a Dejan Savićević je bio i ostao naš bog.“

Tako je spuštena zavjesa  oko odnosa i špekulacija koje su u tom periodu vladale među navijačima u Podgorici i Beogradu, a koji je trebalo  i treba da se svodi na fer, sportskom rivalstvu i poštovanju.

Jedno je sigurno Dejan Savićević je bio i ostao miljenik jugoslovenske fudbalske publike.

(Fan kolumna. Vaše kolumne šaljite na [email protected])

PODIJELI