PHOTO: Reuters

Timovi fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije igraju večeras utakmicu drugog kola kvalifikacija za EURO 2024, a susret je već proglašen utakmicom povećanog sigurnosnog rizika.

Tako su ga, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili i Fudbalski savez Crne Gore, ali i UEFA.

Kako je najavljeno, ulazak na Gradski stadion pod Goricom, bit će dozvoljen isključivo uz važeće ulaznice, a utakmicu će snimiti i policija.

Meč će početi u 20.45 časova, a snimanje, uključujući i snimanje iz vazduha, obavit će se u periodu od 15 časova do ponoći, što je svakako nesvakidašnji potez.

“Shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, uvažavajući činjenicu da je sportska priredba proglašena priredbom povišenog bezbjednosnog rizika, kupovina ulaznica biće dozvoljena isključivo uz identifikacione dokumente (lična karta, putna isprava) Ulazak na Gradski stadion pod Goricom, biće dozvoljen isključivo uz važeće ulaznice”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Optimizam u oba tabora

Uoči utakmice, selektor Srbije Dragan Stojković poručio je kako „ne postoje tajne“.

„Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, jer kako bismo onda… Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni”, rekao je Stojković.

Crne Gore Miodrag Radulović takođe želi pobjedu, ističući kako je pobjeda na gostovanju u Bugarskoj „podigla optimizam kod igrača, ali i očekivanja navijača“

„Veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet Srbije. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal i odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način“, dodao je Radulović.

Utakmica u Podgorici počinje u 20:45 minuta, a glavni sudija će biti Francuz Clément Turpin, jedan od UEFA-inih elitnih arbitara.