Ovih dana njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, u čijem resoru je i sport, najavio je povratak gledatelja na stadione u sljedećoj sezoni.

Bundesliga je prvo nacionalno prvenstvo koje se pokrenulo u ligama Petice, i to u startu derbijem Borussije i Bayerna (0:1), rivala koji potom nastavljaju niz pobjeda i razbijanja protivnika s četiri-pet golova u zadnja dva kola.

Na stadionima nema gledatelja i atmosfera je neodrživa u tom obliku, ali efekt navijanja bit će montiran u TV prijenosima. Nakon njemačkog Skya tu opciju uvode Španjolci u La Ligu te vjerojatno i Englezi .Rasprava još traje, iako bi se navijači mogli vratiti na tribine stadiona Bundeslige i tako zaključiti dio priče s koronakrizom u napetom prvenstvu.

“Vrlo sam optimističan kad je u pitanju povratak publike na stadione sljedeće sezone. Neće to biti odmah i u punom kapacitetu, ali mislim da bismo postupno mogli povećavati broj navijača koji će moći uživo gledati utakmice. Kao što smo u drugim područjima života našli pametna rješenja u vrijeme pandemije koronavirusa, tako ćemo to napraviti i kad je u pitanju nogomet. Navijači će moći uživati i pritom se moraju osjećati sigurno, odnosno da nema prijetnje zaraze”, kazao je ministar Seehofer.

Za povratak navijača na stadione zalažu se svi klubovi, a Bayern, čija Allianz Arena prima 75.000 gledatelja, predložio je da se u prvoj fazi povratka na njihov stadion ograniči ulaz do 10.000 navijača.

PROMOCIJA: Kladi se na meridianbet i osvoji 500 RSD dobrodošlice.

PODIJELI