Opet navijački neredi u njemačkom nogometu! Na utakmici 7. kola Bundeslige II, između Holstein Kiela i St. Paulija, skupina domaćih huligana utrčala je na travnjak za vrijeme utakmice i krenula u obračun sa suparničkim navijačima.

Da bi došli do njih, huligani iz navijačke skupine Kiela morali su pretrčati cijeli travnjak, pored svih navijača i velikog broja zaštitara koji su u potpunosti zakazali. Nakon što je bačena jedna baklja prema gostujućoj tribini, huligani su se dali u bijeg, a za njima su krenuli i nogometaši.

Jednog je huligana ulovio igrač St. Paulija, dok je veliki dio njih uspio pobjeći, odnosno vratiti se na svoju tribinu.

To su nove ružne scene na njemačkim stadionama, nakon nereda na susretu Hanse i Herthe u njemačkom Kupu sredinom kolovoza ove godine. Dvoboj je dvaput prekidan tijekom drugog poluvremena, odmah na početku te u 76. minuti, kad su navijači s obiju strana pribjegli uporabi pirotehnike. Drugi prekid trajao je 15 minuta, kad su domaći navijači zapalili transparent koji su još 2014. godine oteli navijačima Herthe, a vatra se proširila i na dijelove stadiona Otsee.

Sličnih nereda prošlog je vikenda bilo i na utakmici, pazite sada, švicarskog kupa! Huligani iz Berna napali su navijače domaćeg kluba iz Basela, a sve su to, dok su se zagrijavali, pratili nogometaši jedne od dviju momčadi. Prije točno tjedan dana svjedočili smo huliganskim neredima u Mariboru, gdje su se domaći “navijači” sukobili s policijom i gostujućim navijačima Spartaka.

PODIJELI