Posle vise od 10 godina pripreme i snimanja izacice novi navijacki film“Niebieskie Chachary” (Plavi huligani). Za glavne aktere ovoga filma izabrani su navijaci Ruch Chorzow-a,a premijera se ocekuje u maju ove godine…

 

Malo istorije o ovoj grupu…

Navijaci Ruca poznati su pod imenom Psyho fans i prvi koraci nastali su 80-ih godina proslog veka kada je nekoliko pojedinacnih grupa pratilo fudbalski klub iz  Chorzow-a najpoznatije od grupa su bile Mikołów+Ligota oraz Świętochłowice+Chorzów i delovale su odvojeno. Krajem 80-ih poceli su sa prvim akcijama u kojima su napadale navijace Gornika i Slaska. Sredinom 90-ih odlucuju da se ujedine u jednu grupu pod nazivom Psyho fans, grupa se sastojala od 60-ak uvek ljudi koji bi bili spremni svakog momenta za akcijanje.Tada je sasivena velika zastava sa nazivom grupe bez koje se nije moglo zamisliti nijedna utakmica, nekoliko godina kasnije napravljena je jos jedna manja replika zastave koja se koristila samo za putovanja. Ova grupa trenutno broji oko 200 huligana koji su spremni da se organizuju za manje od sat vremena sto ovu grupu cini jednom od najorganizovanijih u Poljskoj.

Pamti se sukob sa GKS iz Katovica na putu za Cesku 2004. godine kao jedan od najvecih okrasaja, a zatim i revans pri povratku iz Ceske gde se sukobilo vise od 300 huligana na obe strane. Kasnije su pristalice Rucha formirale mladju grupu ciji je jedini zadatak bio borba protiv navijaca GKS.