Prije nekoliko dana, tačnije u ponedjeljak oko 15.30 sati došlo je do novog navijačkog sukoba u Vukovaru. Prema navodima PU Vukovarsko-srijemske, policija je spriječila narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima je i osumnjičeni 27-godišnjak i 21-godišnjak.

Nakon toga policija je privela 6 osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije, piše večernji.hr

“Tijekom prekršajne obrade 27-godišnjak i 21-godišnjak tjelesno su napali policijskog službenika, tijekom čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u predjelu glave. Radi odbijanja napada na sebe policijski službenik je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile tjelesnom snagom. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako su policijski službenik te 27-godišnjak i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom”, izvijestili su iz PU.

Dodaju i kako su obojica osumnjičenih predani pritvorskom nadzorniku PU te je protiv 21-godišnjaka podnesena kaznena prijava za kazneno djelo napada na službenu osobu, dok je protiv 27-godišnjaka podnesena kaznena prijava za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Tokom prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku, koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari, uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor 21-godišnjaku i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana te su predani u zatvor u Osijeku.

Prema neslužbenim informacijama iz policije, sukobili su se pripadnici navijačkih skupina Bad Blue Boysa i Delija. Poslije pokušaja napada, gdje je korištena i palica, jedan od navijača Delija pokušao je pobjeći do sela u okolici Vinkovaca u kojemu živi, ali je uhićen. Riječ je o osobama koje su otprije poznate policiji po sličnim incidentima.