Kako nas portal saznaje preksinoc je u Kragujevcu doslo do veceg obracuna domacih navijaca Crvenih Djavola i navijaca Crvene Zvezde iz Kragujevca. Do sukoba je doslo kada su navijaci beogradskog kluba upali u naselje Stajga koje tradicionalno vazi za veliko uporiste navijaca Radnickog i pokusali da “sruse” grafite Crvenih Djavola medjutim brzom organizacijom i akcijom domaci navijaci su uspeli da se odupru napadima Delija tako da su pojedini pripadnici suparnicke grupe spas potrazili u obliznjoj reci Lepenici.

Ovo je jos jedan u nizu sukoba dveju grupa u proteklih nekoliko godina, kada je kroz nekoliko desetina vecih i manjih tuca vise osoba zadobilo lakse i teze telesne povrede. Novi sukobi su kulminirali napadom od 6. maja kada je veca grupa Delija upala na tribinu Crvenih Djavola i otela ima zastavu, od tad se desilo nekoliko incidenata.

Inace Crveni Djavoli vaze za najjacu lokalpatriotsku navijacku grupu u Srbiji i od svog osnivanja su u cestim sukobima sa lokalnim pripadnicima Delija i Grobara koji u Kragujevcu prethodnih 10 godina nisu imali ozbiljnu grupu, a zastava Delije Kragujevac se tek od nedavno moze videti na severu.

Navijaci Radnickog drze veci deo grada pod svojom kontrolom dok su Delije vecina na kraju grada koji se zove Vasaristu, takodje se u Kragujevcu koristi krilatica da su pravi Kragujevcani odani Radnickom dok su dosljaci vise vezani za beogradske klubove

Kragujevcani su ponosni na istoriju svoga grada koji je bio prva prestonica Srbije nakon Drugog srpskog ustanka…