Ovih dana nižu se saopštenja beogradskih klubova. Nakon pobede Partizana u Subotici oglasili su se jednom, ljuti rival je odgovorio, oni su odgovorili na odgovor, a onda je usledilo treće saopštenje crveno-belih.

“Da imaju i malo sportskog morala odćutali bi ljudi iz Partizana posle danasnje pljačke i pobede iz ovakvog penala danas. Ali nemaju i to nije ništa novo. Oni pokvareno pokušavaju da odvuku pažnju sa sramnog penala koji Crvenu zvezdu može da udalji od osvajanje šampionske titule. Pokušavaju zamenom teza da bace prašinu u oči sportskoj javnosti i odvuku pažnju na nebitne stvari.

Mi nećemo ćutati jer je našem klubu danas naneta velika šteta. Mi nećemo ići na teren ličnog i nikoga nećemo da vredjamo, ali ćemo štititi interese našeg kluba. Crvena zvezda već godinama osvaja šampionske titule, postiže istorijske rezultate i motor je razvoja srpskog fudbala. Naravno da to smeta ljudima iz Partizana, ali su očigledno nesposobni da našu dominaciju spreče na sportski način.

Ali Partizan nama nije tema, nama je tema organizacija koja kontrolise sudjenje a to je FSS. Partizan je našao saveznika u čelnicima FSS i selektoru reprezentacije koji je neformalni gazda Fudbalskog saveza Srbije. Javna je tajna da je Dragan Stojković iskoristio uspeh sa reprezentacijom i preuzeo kompletnu vlast u FSS, on tamo kontroliše bukvalno sve. I administraciju i sudijsku organizaciju i sve ostalo.

Javna je tajna i da Dragan Stojković već 15 godina ne dolazi na stadion Crvene zvezde i on taj problem treba da reši sam sa sobom ili već sa kim ima problem. Ali mu nećemo dozvoliti da svoju poziciju u FSS zbog sujete i svog ega zloupotrebljava i stavlja u funkciju protiv interesa Crvene zvezde. I mi na to upozoravamo od početka sezone.

Ono zbog čega smo zabrinuti je atmosfera koju je u fudbalskom savezu Srbije on napravio, a to je da Crvena zvezda ne sme da bude šampion. Ta atmosfera se prenela i na sve sudije pojedinačno i zato su sudije u strahu, a suđenje ovakvo kakvo jeste.

Naša profesionalna i sportska obaveza je da se sudarimo sa svakim ko je protiv interesa Crvene zvezde.Nećemo ćutati jer je naša obaveza da štitimo interese Crvene zvezde, naša je obaveza da našem klubu obezbedimo fer uslove i da na terenu opet pokažemo da smo najbolji kao što smo prošlog vikenda u večitom derbiju pokazali da smo tri klase iznad”, piše u sopštenju.

Inače, nakon 26 odigranih utakmica u Superligi Srbije, Partizan je prvi sa 71 bodom, a prati ga Crvena Zvezda sa 69. Ostali su daleko iza – treći Čukarički ima 47 bodova, a četvrta Vojvodina 36.

PODIJELI