Napad na Nikolu Gusića Janjića dogodio se prije više od mjesec dana, a napao ga je zatvorenik Igor Dokić (41), zvani Medo, piše Šibenski portal. U napadu je Janjić zadobio nagnječenja glave, šake, lakta i koljena, a nakon pregleda u bolnici utvrđeno je da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama.

Dokić je Janjića napao na šetnici šibenskog zatvora, dok je ovaj bio naslonjen na zid kraj telefonske govornice. Dokić je janjića udario prvo šakom u glavu, nakon čega se ovaj srušio na tlo. Kako je čitav prostor pod videonadzorom, kamere su snimile čitav incident.

 

Dokić je napad pravdao tako što je rekao da ga cimer, s kojim Gusić Janjić dijeli ćeliju, ne podnosi te mu je on govorio protiv njega te je rekao da se u stvari branio jer je primijetio da Janjić ima nešto u ruci.

Iako je Janjić smješten u šibenski zatvor iz sigurnosnih razloga i iako se incident dogodio prije više od mjesec dana janjić će ostati u tom zatvoru i nije napravljena nova procjena njegove sigurnosti.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo 11. kolovoza oko 4:10 sati, neposredno nakon svađe, a optužnica Nikolu Gusića Janjića tereti da je zadao Ivanu Mati Blaževiću ubodnu ranu s namjerom da ga usmrti.

Blažević je nakon toga prevezen u KBC Split, gdje je i preminuo u 4:50 sati. Janjić je bio pobjegao s mjesta događaja i uspješno se skrivao 40-ak dana, nakon čega se u pratnji oca predao splitskoj policiji.